Braziliaanse chocomousse

24 20 5 5
Aantal personen:
  • 1 kopje sterke koffie van goede kwaliteit
  • 4 kakelverse eieren
  • 50 g goede boter
  • 250 g fondantchocolade
  • 3 soeplepels kristalsuiker
  1. -Verwarm op zacht vuur (of in bain marie) de koffie met de suiker tot deze laatste opgelost is.
  2. -Voeg er de in stukjes gebroken chocolade aan toe en roer onafgebroken tot ook deze gesmolten is.
  3. -Van het vuur nemen, de boter in plakjes toevoegen en daarna één na één de eierdooiers. Je moet een mooi glad mengsel bekomen. Laat dit goed afkoelen.
  4. - klop het eiwit heel stijf met een klein beetje zout
  5. - meng voorzichtig het tot sneeuw geklopte eiwit door het afgekoelde chocolademengsel.
  6. - Giet in glazen of schaaltjes en bewaar in de koelkast.
  7. - Versier vlak voor het opdienen met een toef gezoete slagroom en een likeurkoffieboontje of suikerviooltjes of iets dgl.
  8. Hier smaakt een glaasje Banyuls wijn ook uitstekend bij !
madelon