brandnetelsoep

3 60 0 5
Aantal personen:
  • 100 gram verse jonge(onbespoten) brandnetels (handschoenen)
  • 2 soeplepels solo
  • 1 ui
  • 3 soeplepels bloem
  • 1 liter (vlees) bouillon
  • 1 geut room of volle melk
  • 1 soeplepel fijngehakte bieslook
  • 1 peper en zout naar smaak
  • 100 gr mager (gerookt) spek
  1. spoel de netelblaadjes goed en laat ze in eigen vocht in kleine pot gaarkoken. mix dit en zet de pot aan de kant.
  2. bak het spek in boter in ruime pot (waar je soep in maakt/opdient) en voeg fijngehakte ui hieraan toe, en laat de ui mee opbakken met het spek.
  3. roer de bloem hier onder en voeg dan de bouillon toe.
  4. laat dit goed doorkoken (minstens 10 minuten).
  5. voeg nu de reeds gemixte brandnetels toe.
  6. kruiden naar smaak toevoegen.
  7. werk af met room/melk en bieslook.
drekejanssens