Brabantse witlooftaart

11 50 2 5
Aantal personen:
  • 2 uien
  • 5 stronkjes witloof
  • 2 takjes bleekselder
  • 20 gr boter
  • 150 gr gekookte ham in reepjes
  • 2 eieren
  • nootmuskaat
  • 1/2 dl melk
  • 100 gr geraspte kaas
  • 1 rol kruimeldeeg
  1. - pel de uien en hak fij
  2. - maak witloof en bleekselder schoon, snij in kleine stukjes
  3. - stoof de groenten beetgaar in wat boter
  4. - klop de eieren los en kruid met peper, zout en nootmuskaat, voeg de melk en de helft van de gemalen kaas toe
  5. - boter de taartvorm in en bebloem, bekleed met het kruimeldeeg en prik het in met een vork
  6. - verdeel de gestoofde groenten en de hamreepjes erover en overgiet met het eimengsel
  7. - bestrooi met de rest van de kaas
  8. - bak de taart gedurende 30 min op 200°C in een voorverwarmde oven
Lydievr