Braambessensoep

172 32 Lage moeilijkheid 2 5
Aantal personen:
  • 1 kg braambessen
  • 75 g kristalsuiker
  • 1 l water
  • 1 dl slagroom
  • 4 dunne schijfjes citroen met schil (onbehandeld)
  • 2 kruidnagels
  • 1 stuk kaneel
  1. Hou enkele braambessen apart voor de garnering.
  2. Meng de overige braambessen met de ingrediënten en een liter water.
  3. Breng dit langzaam aan de kook.
  4. Draai het vuur zeer laag en laat de braambessen zachtjes smelten in de vloeistof.
  5. Verwijder kaneel, kruidnagel en citroen en wrijf de bereiding door een zeef.
  6. Je kan de soep nog binden met een eetlepel maïszetmeel of pijlwortelkruid (arrowroot).
  7. Laat geheel koud worden.
  8. Schep de soep in borden, lepel op elk bord een flinke lepel opgeklopte slagroom en werk af met enkele mooie bramen.
Solo