Braadworst met aardappeltomatenpuree

9 45 4 5
Aantal personen:
  1. Ingredi├źnten:
  2. 4 verse braadworsten
  3. 1,5 kg aardappelen, geschild en in stukken
  4. 1 blik tomatenblokjes van 400 gram
  5. 50 gram bakboter
  6. sap van 1 citroen
  7. 2 peren
  8. 3 eetlepels fijngeknipte bieslook
  9. peper & zout
  10. Bereiding:
  11. Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze in gezouten water gaar. Verhit intussen de bakboter en braad de worsten rondom bruin en in 20 minuten gaar. Snij de peren in stukjes en schep het citroensap erover. Dep ze droog en bak ze de laatste 10 minuten met de worsten mee. Laat de tomatenblokjes uitlekken, maar vang het sap op. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Schep de tomatenblokjes, de bieslook en het tomatenvocht erdoor totdat een smeuïge puree ontstaat. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Serveer de puree met de worst, de peer en de saus.
Theoke_1