Braadkip met fijne kruidensaus

24 105 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 citroen
  • 1 kip van 2 kg
  • 1 blokje Knorr Bouillon Finesse Kip
  • 4 teentjes knoflook
  • verse rozemarijnblaadjes
  • verse salieblaadjes
  • 500 ml water
  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Doe de salie en rozemarijn in de kip en kruid met peper en zout.
  3. Pers de citroen uit boven de kip en steek de uitgeknepen stukken en de look ook in de kip .
  4. Schik de kip in een ovenschotel.
  5. Bereid de bouillon met de 500 ml water en het Knorr bouillonblokje en giet de heflt ervan over de kip.
  6. Laat de kip gedurende ongeveer 1.5 uur braden of totdat de thermometer 85°C aangeeft als je hem in de borst of bout van de kip steekt.
  7. Begiet regelmatig met braadjus tijdens het garen .
  8. Schik de kip, als ze gaar is, op een schotel en dek af met aluminiumfolie om warm te houden.
  9. Giet de rest van de bouillon in de ovenschotel en schraap de aanbaksels los.
  10. Giet in een pannetje , roer er de bloem bij en laat op matig heet vuur indikken.
  11. Zeef en dien met de gebraden kip op.
Solo