Video afspelen

Bouwstenen cakejes

56 55 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 1 biologische citroen
  • 300 g Solo Patisserie, op kamertemperatuur
  • 300 g suiker
  • 6 eieren
  • 450 g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 150 ml sinaasappellimonade
  • 300 g poedersuiker
  • oranje levensmiddelenkleurstof
  • rode levensmiddelenkleurstof
  • groene levensmiddelenkleurstof
  • gele levensmiddelenkleurstof
  • 200 g gekleurde chocoladesnoepjes
  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C (hetelucht 160 °C).
  2. Boen de citroen onder stromend water schoon, rasp de gele schil dun af en pers de vrucht uit. Klop de Solo Patisserie met de suiker met de mixer met gardes zacht, lichtgeel en romig. Klop één voor één de eieren en de citroenrasp erdoor. Meng de bloem met het bakpoeder en een mespunt zout en spatel het met de sinaasappellimonade door het eimengsel.
  3. Verdeel het deeg over de ingevette bakvorm, strijk het glad en bak de cake op de onderste richel van de voorverwarmde oven in ca. 35-40 minuten lichtbruin en gaar. Controleer of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken deze moet er droog uitkomen, zo niet verleng de oventijd dan met 5 minuten en controleer nogmaals. Laat de cake afkoelen.
  4. Snijd de bruine randjes van de cake en snijd hem in 32 langwerpige stukjes (4x8 stukjes).
  5. Roer de gezeefde poedersuiker met 4-5 el citroensap tot een dik glazuur. Verdeel de suikerglazuur in 4 gelijke porties en roer er de verschillende kleuren levensmiddelenkleurstof door. Bestrijk de stukjes cake met de verschillende glazuren. Laat het iets drogen en druk er de chocoladesnoepjes van dezelfde kleur in. Laat het glazuur helemaal drogen.
Solo
Meer inspiratie

BelgischPatisserie