Bourride met zeeduivel

5 60 0 5
Aantal personen:
  • 800 GR ZEEDUIVEL
  • 2 wortelen
  • 2 wit van prei
  • 3 takjes groene selder
  • 2 geschilde en ontpitte tomaten
  • OLIJFOLIE
  • Peper en zout
  • 1 eierdooier voor de saus
  • 2 teentjes knoflook voor de saus
  • 1 DL olijfolie extra vergine voor de saus
  • peper en zout voor de saus
  1. snij wortel, prei en selder in kleine stukjes. Doe in een pot met wat olijfolie en laat 10 Minuten zachtjes stoven. Voeg de gehakte tomaten toe en laat 5 minuten prutttelen. Snij de zeeduivel in blokjes van 4CM. Leg de vis op de groenten. Breng op smaak met peper en zout. Laat 20 Min pruttelen onder deksel op een zeer zacht vuur.
  2. Maak een mayonaise met de eierdooier, olijfolie, wat peper en zout.
  3. Pers de knoflook in de saus. Giet de looksaus over de vis en serveer.
NelekeP