Bourride met zeeduivel

176 55 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 800 g zeeduivel
  • 2 wortelen
  • 2 wit van prei
  • 3 takjes groene selder
  • 2 geschilde en ontpitte tomaten
  • Solo Vloeibaar
  • 1 eierdooier
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dl goede olijfolie
  • peper
  • zout
  1. 1 Snij wortel, prei en selder in kleine stukjes. Doe ze in een pot met wat Solo Vloeibaar en laat 10 minuten zachtjes stoven.
  2. 2 Voeg de gehakte tomaten toe en laat 5 minuten pruttelen.
  3. 3 Snij de zeeduivel in blokjes van 4 cm. Leg de vis op de groenten. Kruid met peper en zout.
  4. 4 Laat 20 minuten pruttelen onder deksel op zeer zacht vuur.
  5. 5 Maak een mayonaise met eierdooier, olijfolie, peper en zout. Pers de knoflook in de saus.
  6. 6 Laat de looksaus over de vis uitvloeien en serveer.
Solo