Bourgondische kipfilets

81 0 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 kg kipfilets
  • 250 g spekblokjes
  • 3 sjalotten
  • 250 g champigons
  • 200 g zilveruitjes
  • 1 glas rode wijn
  • tomatenpuree
  • tijm
  • laurier
  • peper & zout
  • room
  1. Stoof de sjalotjes tot ze goudbruin zijn en hou deze apart. Spekblokjes opbakken tot ze lekker knapperig zijn en eveneens apart houden. Champignons en uitjes in dezelfde pan opbakken en apart houden vervolgens boter toevoegen en kip opbakken. Bij de kip de spekblokjes, sjalotjes, laurier, tijm, peper & zout en wijn toevoegen.
  2. Deksel erop en laten sudderen.
  3. Laatste 10 min.: tomatenpuree, champignons en uitjes erbij en op het allerlaatste de room.
Marijke Marcel_3
Meer inspiratie

FransWildHoofdgerecht