Bourgondische gehaktschotel

2 45 0 5
Aantal personen:
  • 300 gr half om half gehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teen knoflook geperst
  • 2 stengels bleekselderij in boogjes
  • 250 gr champignons in plakjes
  • 1 blik tomatenpuree 140 gr
  • 1 takje rozemarijn
  • 150 ml rode wijn
  • 700 gr aardappelplakjes voorgekookt
  • 250 gr camembert in plakjes
  • ovenschotel 1,5 liter
  1. Verwarm de oven voor tot 200 ÂșC. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de bleekselderij en champignons toe en bak de groenten 3 minuten mee. Schep de tomatenpuree erdoor. Ris de rozemarijnnaaldjes boven de pan van het takje en schenk de wijn erbij. Verwarm nog 2 minuten. Schep het gehakt in de ovenschaal. Bedek het gehakt met de aardappelschijfjes. Leg er de camembert op. Bak de gehaktschotel in de voorverwarmde oven in ca. 25 minuten gaar.
Love to Cook
Meer inspiratie

FransVleesHoofdgerecht