Bourgondische gehaktschotel gewoon lekker voor door de week.

29 40 4 5
Aantal personen:
  • 1 el olijfolie
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 2 teen knoflook geperst
  • 600 gr h.o.h gehakt
  • 250 gr chamignons in plakjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 125 ml vleesbouillon of rode wijn
  • 3 el zilveruitjes
  • 1 el rozemarijn naaldjes
  • 700 gr koelverse aardappelplakjes
  • 25 gr kruidenboter
  • ovenschaal 1 1/2 liter inhoud ingevet
  1. Verwarm de oven voor tot 200 ÂșC. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak rul. Bak de champignons 4 min. mee.
  2. Schep de tomatenpuree door het gehakt en bak nog 1 min. Schenk de bouillon of wijn in de pan en voeg de zilveruitjes met de rozemarijn en zout en peper naar smaak toe. Bak nog 2 min. en schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Dek de schaal af met de aardappelschijfjes. Verdeel er de kruidenboter in kleine vlokjes over. Bak de gehaktschotel in de voorverwarmde oven in 25-30 min. goudbruin en gaar. Lekker met een frisse bladsalade.
  3. Bron Vrouw online Eigen foto
Love to Cook