Bourgondisch mosselpannetje voor Smulpapen

12 20 3 5
Aantal personen:
  • kg verse schone mosselen p.p
  • 1 grote ui
  • 1 grote wortel
  • 1 kleine venkelknol
  • 4 lente uitjes
  • 2 teen knoflook
  • 1 bosje peterdelie
  • 1 el verse tijm
  • 1 tl five spices poeder ( toko)
  • 100 ml olijfolie
  • 150 ml droge wite ( Riesling)
  • 3 el crème fraîche
  1. Wok, de allergrootste pan (met deksel) die je hebt.
  2. Was de groenten, snipper de ui, de bosuitjes, teentjes knoflook en snijd de wortel en de venkelknol* in stukjes.
  3. Neem de wok, doe er de olijfolie, de tijm en het five spices kruid in, goed heet vuur en roerbak de groenten totdat ze glazig geworden zijn.
  4. Was nu de mosselen, doe ze in de grote pan, wijn er bij en kook ze in een paar minuten gaar totdat ze open staan.
  5. Geen dichte op kapotte mosselen nemen, gooi die weg.
  6. Je gaat nu de wijn ruiken en de alcohol verdampt.
  7. Groente er bij uit de wok, creme fraîche er bij, bos gesnipperde peterselie er bij en nog even goed warm laten worden.
  8. Even je vinger in de pan en proeven, evt. nog ietsje nakruiden. De bedoeling is om een heerlijke, zoete, iets pittige anijssmaak te creëren.
  9. Derhalve de venkel gekozen en het five spice kruid, heerlijk. . Nu kunnen we lekker smullen van deze heerlijke mosselpan bomvol mooie smaken.
  10. Serveertips
  11. Lekker met frietjes of met stokbrood
Love to Cook