Bouillons

7 100 0 5
Aantal personen:
  • 350 gr mager rundsvlees
  • 1 l sterke donkere bouillon
  • 1 ui
  • 1 klein stukje selder
  • 1 wortel
  • 1 takje peterselie
  • 1 laurierblaadje
  • peper & zout
  1. Snijd het vlees in stukken van 3 cm en doe deze met de andere ingrediƫnten in de pan
  2. Doe het deksel stevig op de pan en laat de inhoud een uur zacht pruttelen.
  3. Zeef de bouillon door eventueel een kaasdoek (theedoek) om een helder vocht te krijgen.
  4. Als de bouillon niet helder is doet u er een geklopt eiwit en een schone eierschaal in.
  5. Laat het geheel nog 20 minuten doorpruttelen.
  6. Zeef het daarna opnieuw zorgvuldig.
  7. Serveren.
  8. Maak de bouillon heet, voeg er een beetje sherry aan toe of gebruik de garnering als onder.
  9. VARIATIES
  10. - CONSOMMES JULIENNE
  11. snijd wortel in luciferstaafjes. Doe er wat boter bij en laat het geheel in een beetje hete bouillon
  12. langzaam gaar worden.
  13. - CONSOMMES JARDINIERE
  14. Als boven, maar de groenten in dobbelsteentjes gesneden.
  15. - CONSOMMES OEF
  16. Snijd van een hardgekookt ei het wit in leuke figuurtjes. Het eigeel kan ook gebruikt worden.
Sambaatje
Meer inspiratie

FransSoepVoorgerechtWinter