Bouillon van tapijtschelpen en spinazie

12 20 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 60 g Solo Vloeibaar
  • 500 g tapijtschelpen grondig gespoeld
  • 8 dl water
  • 2 blokjes Knorr Finesse Bouillon tuinkruiden
  • 4 eetlepels broodkorstjes
  • 1 ui
  • 300 g spinazie (jonge blaadjes)
  1. Pel en snipper de ui fijn en stoof hem in de Solo aan. Voeg er de spinazie bij en stoof ze gedurende 2 minuten.
  2. Laat de tapijtschelpen in een bodempje water gaar koken tot ze open zijn.
  3. Verwijder de schelpen en filter het kookvocht.
  4. Doe het kookvocht bij de spinazie, voeg de bouillonblokjes erbij en voeg nog 8 dl water toe. Laat op een zacht vuur aan de kook komen. Proef na op peper en voeg dan de tapijtschelpen erbij.
  5. Verdeel de broodkorstjes over de borden of kommetjes en giet er de hete soep over.
Solo