Bouillon van shiitake met mosseltjes, hazelnootbotercappuccino

65 40 Gemiddelde moeilijkheid 1 5
Aantal personen:
  • 100 g gedroogde shiitakes
  • 30 cl sojasaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 l heldere gevogeltebouillon
  • 1 ui
  • 1 tak selder
  • 125 g verse shiitake
  • 1 kg mosselen
  • 150 g Solo
  • 3 dl melk
  • verse bieslook
  1. Breng de gevogeltebouillon aan het sudderen met de gedroogde shiitakes, de knofl ook en de sojasaus. Laat dit samen trekken gedurende 20 minuten.
  2. Snijd de ui en de selder in grove stukken. Verwarm een weinig olie in een grote kookpot en stoof de ui en selder kort aan. Voeg er de mosselen aan toe en plaats er een deksel bovenop.
  3. Stoom de mosselen gaar in een vijftal minuten. Schep ze halverwege om. Laat ze afkoelen en haal de mosselen uit de schelp.
  4. Verwarm de Solo tot ze bruin kleurt en giet ze bij de melk. Kruid de melk met peper, zout en een weinig nootmuskaat. Houd de hazelnootbotermelk warm.
  5. Snijd de verse shiitakes in reepjes, snipper de bieslook en meng beide bij de mosselen. Breng de garnituur verder op smaak.
  6. Zeef de bouillon. Verdeel de garnituur over de kommen en vervolgens de bouillon.
  7. Mix de hazelnootbotermelk tot ze schuimig wordt en verdeel dit over de 4 borden.
Solo