Bouillon met rode pesto, fijne wildballetjes en korstjes

50 25 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 2 witte of bruine boterhammen
  • 4 eetlepels melk
  • 150 g (wild)stoofvlees
  • 50 g ontbijtspekblokjes
  • 4 blaadjes verse, fijngehakte of 1½ theelepel gedroogde salie
  • 2 eetlepels Bertolli Pesto Rosso
  • 3 eetlepels losgeklopt ei
  • Solo Vloeibaar
  • 2 Knorr Original Bouillontabletten Vlees
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • Extra: keukenrobot, staafmixer met beker of een hakmes
  1. Snij de boterhammen in stukjes. Meng 1/3 van het brood met de melk en laat het goed zacht worden.
  2. Hak het vlees met de spekblokjes, het geweekte brood en de salie fijn in de keukenrobot (met de pulsknop), met een staafmixer of een hakmes. Voeg ½ eetlepel pesto, een snufje zout, wat peper en het ei toe en meng goed. Rol 12 balletjes van het gehakt.
  3. Verhit een pan, voeg 3 eetlepels vloeibare margarine toe en schep hierin de overige stukjes brood om tot ze goudbruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken en afkoelen.
  4. Breng 1½ l warm water met de bouillonblokjes al roerend aan de kook. Doe de wildballetjes in de pot en laat ze in ca. 8 min. op een laag vuur gaar worden. Schep schuim dat eventueel bovenkomt uit de pan. Breng de bouillon op smaak met de pesto.
  5. Schep de bouillon in 4 borden of soepkommen en strooi de peterselie en korstjes erover.
Solo