bouillabaisse

9 30 5 5
Aantal personen:
  • 750 gram scholfilet, zalmfilet, zeewolf, zeebaars
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 grote uien
  • 2 deciliter droge witte wijn
  • 200 gram tomatenblokjes
  • zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel tijm
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 3 eetlepels platte selder
  • 1 eetlepel citroensap
  • 100 gram staartgarnalen (gepelde)
  • 100 gram rivierkreeftjes
  • 2 eetlepels cognac
  • 250 milliliter visfond
  • 1/2 capsule saffraan
  1. pel de uien en fruit ze 5 minuten in de olijfolie.de look persen en bij de ui voegen. tomaten, fond, tijm, zout, cayennepeper en saffraan toevoegen. doe de deksel op de pan en laat 20 minuten zachtjes koken. snij de vis in stukken en besprenkel met citroensap voeg aan de soep toe. snij de platteselder en laat nog 10 minuten garen. voeg dan de garnalen, rivierkreeftjes en cognac toe. laat nog 5 minuten trekken met het deksel erop op een zacht vuur. breng op smaak met zout en peper.
wullum
Meer inspiratie

FransSoepVoorgerechtZomer