Bouillabaisse met saffraan en stokbrood

371 30 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 1 poon
  • zout en peper
  • 1 kruidentuiltje (enkele verse takjes venkel tijm en een laurierblad)
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 50 g geraspte gruyère
  • 2 grote tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 8 sneetjes geroosterd brood
  • 1 l visbouillon
  • enkele saffraandraadjes
  • 350 g kabeljauw, zonnevis of wijtingfilet
  • 1 dl Bertolli extra Vergine
  1. Snij de poon, de tomaten, de knoflook en de ui in grove stukken en leg ze in een grote pan met dikke bodem.
  2. Voeg de olie, peper en zout, het kruidentuiltje de saffraan en de bouillon toe en laat op een hoog vuur 5 minuten garen .
  3. Voeg dan de andere in grote stukken gesneden vis toe en laat nog 10 minuten verder garen.
  4. Leg het licht gegrilde stokbrood in vier soepkommen.
  5. Zeef de soep en schenk ze over de sneetjes brood.
  6. Voeg wat stukjes vis bij en bestrooi met verse peterselie en gruyère en dien op.
Solo
Meer inspiratie

FransSoepHoofdgerecht