Boterkip

11 75 4 5
Aantal personen:
  1. Ingrediënten voor 4 personen:
  2. 100 g ongezouten boter
  3. 1 eetlepel olie
  4. 2 uien, fijngesnipperd
  5. 1 theelepel gemberwortel, uitgeperst
  6. 2 theelepels garam masala
  7. 2 theelepels gemalen koriander
  8. 1 theelepel chilipoeder
  9. 1 theelepel zwarte komijnzaadjes
  10. 1 knoflookteentje, uitgeperst
  11. 1 theelepel zout
  12. 3 hele groene kardemoms
  13. 3 hele zwarte peperkorrels
  14. 150 ml yoghurt
  15. 2 eetlepels tomatenpuree
  16. 8 kippenboutjes, zonder vel
  17. 150 ml water
  18. 2 laurierblaadjes
  19. 150 ml magere room
  20. verse koriander
  21. Bereiding:
  22. Verhit de boter en de olie in een grote koekenpan. Voeg de uisnippers toe en bak deze op een hoog vuur goudbruin. Verlaag de temperatuur.
  23. Doe de uitgeperste gember, de garam masala, de gemalen koriander, het chilipoeder, de komijnzaadjes, de knoflook, het zout, de kardemoms, de peperkorrels, de yoghurt en de tomatenpuree in een schaal en roer goed door elkaar. Voeg dan de stukken kip toe en roer het goed door.
  24. Doe dan het kipmengsel bij de uien in de pan en roerbak dit op een hoog vuur gedurende 5 à 7 minuten.
  25. Voeg dan het water en de laurierblaadjes toe en laat het gerecht zo'n 30 minuten sudderen, onder af en toe roeren.
  26. Voeg de room toe en laat het gerecht nog 10 à 15 minuten pruttelen.
  27. Het gerecht garneren met de verse koriander.
Theoke_1