Bosvruchtensoepje met vanilleplattekaas

215 0 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 2 bakjes zwarte bessen of braambessen
  • 2 bakjes aardbeien
  • 2 bakjes rambozen
  • 2 dl slagroom
  • 150 g kristalsuiker
  • 1 vanillestok
  • 100 g plattekaas
  • 115 g Solo in wikkel
  • 225 g bloem
  • 100 g amandelschilfers
  • 1 takje verse munt
  1. Verwarm de oven voor op 180° C
  2. Was al het fruit en mix met een staafmixer de helft van de aardbeien met alle frambozen tot een coulis.
  3. Verdeel de rest van het fruit over 4 diepe borden en overgiet rijkelijk met de coulis.
  4. Klop de slagroom met 60 g suiker op. Schraap het vanillestokje uit en voeg de zaadjes toe aan de room. Meng er op het einde de plattekaas onder en laat even rusten in de koelkast.
  5. Maak de crumble door de Solo in blok te laten smelten en er de resterende suiker en de bloem bij te mengen, totdat je een crumbledeeg hebt. Verdeel het deeg over een bakplaat en bak in de oven in enkele minuten goudbruin.
  6. Verdeel de warme crumble over de 4 borden met fruit. Schep daarover de plattekaas. Strooi er ook wat geroosterde amandelschilfers over en werk af met een takje munt.
Solo