Bosvruchten met crumble en mascarponesaus

19 20 4 5
Aantal personen:
  • 750 gram bosvruchten (uit de diepvries)
  • enkele lepels balsamicoazijn met frambozensmaak
  • 125 gram griessuiker
  • 250 gram boter
  • 250 gram bloem
  • 250 gram griessuiker
  • 250 gram amandelpoeder
  • 250 gram mascarpone
  • 65 gram suiker
  • een beetje room
  • een scheutje amaretto
  • 1 eidooier
  1. Klop de mascarpone op met de suiker (65 g), een beetje room, de amaretto en de eidooier.
  2. Laat trekken in de koelkast.
  3. Meng het fruit met de griessuiker (125 g) en de balsamicoazijn.
  4. Laat trekken op kamertemperatuur.
  5. Maak de crumble met telkens 250 gram : boter, bloem, griessuiker en amandelpoeder.
  6. Verdeel het fruit over een vuurvaste schaal.
  7. Giet de crumble over het fruit en laat 15 minuten bakken in een oven van 160°.
  8. Opdienen met de mascarponecrème en eventueel nog een bolletje vanilleijs.
  9. (Voor een magere crème kan je ook ricotta gebruiken).
ratje11