Boston cream pie

56 50 4 5
Aantal personen:
  • 340 gr boter op kamertemperatuur
  • 280 gr kristalsuiker
  • 6 aantal eieren
  • 280 gr zelfrijzende bloem
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 120 ml melk
  • 175 ml room
  • 3 aantal eierdooiers
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 100 gr pure chocolade
  • 120 ml room
  1. Klop de boter en de suiker tot een bleek en luchtig geheel. Klop vervolgens één voor één de eieren erdoor. Zeef het bakmeel boven het mengsel, voeg het vanille-extract toe en meng alles goed door elkaar.
  2. Bak 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  3. Laat de taart volledig afkoelen.
  4. Klop de eierdooiers en de suiker tot een romig geheel, voeg het vanille-extract toe en klop vervolgens de bloem erdoor.
  5. Breng de melk en de room tegen het kookpunt en giet dit langzaam al kloppend bij het mengsel. Giet dit alles terug in de pan en verwarm het mengsel al roerend gedurende 2 minuten tot het dik is.
  6. Giet het mengsel in een kom, dek het af met folie, laat afkoelen en zet het dan in de koelkast.
  7. Snij de taart in 2 helften en doe op de ene helft de banketbakkersroom en leg dan de andere taarthelft erop.
  8. Doe de chocolade in stukjes.
  9. Breng de room tegen het kookpunt, doe van het vuur en voeg er de chocolade aan toe.
  10. Laat het geheel 5 minuten staan en roer het glad.
  11. Giet dit over de taart.
  12. Laat de taart nog even koud worden en zet dan in de koelkast.
  13. Best is dat je de taart de dag op voorhand maakt!
elsjhe