Bosduiven met gemengde paddenstoelen en witte portosaus

19 60 3 5
Aantal personen:
  • 4 panklare bosduiven
  • solo, bakken en braden
  • 4 dunne reepjes spek
  • 300 gr gemengde paddestoelen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 dl witte porto
  • 2 dl room
  • 1 dl gevogeltefond
  • peper&zout (pezo)
  1. Kruid de duifjes binnenin met pezo.
  2. Bak de duiven aan alle kanten goudbruin in wat hete solo. Bedek de duivenborstjes met het spek, dek de pan af met een deksel en laat de duifjes gedurende 20 minuten rustig verder garen. Borstel de paddenstoelen schoon en bak ze aan in wat hete solo, kruiden met fijngehakte look en pezo. Haal de duifjes uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.
  3. Verwijder het overtollige bakvet , doe de gevogeltefond in de pot en roer de bakresten goed los. Voeg porto en room toe en laat indikken.
  4. Voeg de gebakken paddestoelen toe aan de saus.
  5. Dien op met kroketjes en een fris slaatje.
Victor S.