Bosbessentaart met vanillesaus

1293 30 3 5
Aantal personen:
  • 100 g Solo
  • 75 g suiker
  • 200 g havermout
  • 75 g bloem
  • 4 eetlepels light room
  • 400 g bosbessen
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels Maïzena
  • 1 vanillestokje
  • 3 dl melk
  • 2 dl light room
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eierdooiers
  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Laat de Solo smelten en meng er de suiker, havermout, bloem en light room door.
  3. Giet 4/3 het beslag in een taartvorm en strooi er de bosbessen op.
  4. Meng de suiker en Maïzena en strooi dit mengsel uit over de bosbessen.
  5. Bedek met de rest van het beslag en bak de taart 20 minuten in de oven.
  6. Maak ondertussen de saus: Snij het vanillestokje door in de lengte en schraap de zaadjes eruit.
  7. Breng de melk en light room aan de kook met de vanillezaadjes.
  8. Klop de suiker en de eierdooiers schuimig en giet er al roerend de warme melk en light room bij.
  9. Doe het mengsel in een schone pan en verwarm de saus op een laag vuurtje tot de saus begint in te dikken. Let echter op dat de saus niet kookt.
  10. Giet de saus door een zeef. Eet de taart warm of koud met de vanillesaus.
Solo
Meer inspiratie

PatisserieNagerechtZomer