Bosbesflensjes met pistache-ijs

291 45 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 160 g zelfrijzende bloem
  • 1 mespunt zout
  • 1 el suiker
  • 1 groot ei
  • 235 ml melk
  • 10 g gesmolten Solo
  • 250 g bosbessen
  • 100 g suiker
  • 1 kl maïszetmeel
  • 3 el bosbessensiroop
  • pistache-ijs
  1. Was de bosbessen, bestrooi ze met de suiker en breng alles langzaam aan de kook, laat 10 minuten sudderen en koel af.
  2. Meng de bloem, het zout en 1 eetlepel suiker in een kom. Klop het ei door de melk en voeg dit al roerende door de bloem.
  3. Meng de gesmolten Solo door het beslag. Meng de helft van de bosbessen door het beslag.
  4. Voeg de bosbessensiroop bij de rest van de bosbessen.
  5. Los het maïszetmeel op in een weinig water, breng de bosbessensaus aan de kook en roer de maïzena erdoor, laat 3 minuten zachtjes sudderen tot een dik vloeibare saus. Voeg indien te vast nog wat extra water toe.
  6. Verwarm een antikleefpan met een weinig olie en bak hierin de pannenkoekjes.
  7. Serveer ze met de bosbessensaus en het pistache-ijs.
Solo