Borsjt

261 90 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 soeplepel citroensap
  • 2 blaadjes laurier
  • komijnzaad
  • 2 dl zure room
  • 1 soeplepel Solo
  • 2 rode bieten
  • 1.5 l water
  • 2 Knorr Bouillonketeltjes Kip
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 aardappel
  • dille
  • peper en zout
  1. Pel de uien, snipper ze in grote stukken en stoof ze samen met de knoflook in een ruime pan met de margarine tot alles glazig is.
  2. Schil de bieten en de aardappel en verdeel ze in forse stukken.
  3. Doe ze bij de gestoofde ui en voeg tegelijkertijd het water en de Knorr Bouillonketeltjes toe.
  4. Voeg daarna ook de laurierblaadjes, een snuifje dille, komijnzaad en het citroensap toe.
  5. Laat alles gedurende een uur in een gesloten pan stevig pruttelen.
  6. Haal, als de biet goed gegaard is, de laurierblaadjes weg en mix de soep glad.
  7. Kruid de soep indien nodig bij met peper en zout.
  8. Verdeel de soep over warme borden en werk af met een lepel zure room.
Solo