Borrel Kipsaté Spiesjes

4 25 0 5
Aantal personen:
  • 300 - 400 gram kipfilet
  • 1 tl ketoembar
  • 1 tl kurkurma
  • 2 tl sesamolie
  • 1 el honing
  • zout
  • 4 - 5 el sojasaus
  • 1 tl chilipoeder
  1. Snijd de kipfilets in blokjes of in reepjes en rijg 3 blokjes of een reepje aan een satéprikker. Meng de honing met de sojasaus, sesamolie, kruiden en zout tot een marinade.Bestrijk de spiesjes rondom met deze marinade en laat ze ca. 60 minuten staan om in te trekken.
  2. Verwarm de oven voor op 190 graden.Leg de spiesjes naast elkaar in een ovenschotel en bak ze 20-25 minuten . Of leg de spiesjes naast elkaar op een rooster met daaronder een braadslee en grill ze 5-7 minuten per kant op 275 °C. Draai de spiesjes dan halverwege om en bestrijk ze met de vrijgekomen marinade.
  3. Serveer deze spiesjes warm( met warme satésaus) koud met een saus van 2 el ketchup en 2 el milde chilisaus. Hou je van pittiger, dan kun je de verhouding anders maken en iets meer chilisaus toevoegen.
  4. Je kunt er ook een warme satésaus bij serveren.
  5. Daarvoor heb je nodig,1 ui, gesnipperd, 1 eetlepel olie,
  6. 125 g pindakaas, 2 eetlepels sojasaus, 125 g santen, 1 eetlepel chilisaus
  7. Fruit voor de satésaus de ui in de olie en voeg de rest van de ingrediënten toe. Laat de saus onafgedekt op een laag vuur indikken.
  8. Eigen recept en foto.
Love to Cook