Boorsemse biersoep

1 60 0 5
Aantal personen:
  1. Ingredi├źnten
  2. 150 gr boter
  3. 2 eetlepels bloem
  4. 1 1/2 liter bier
  5. 2 eierdooiers
  6. 1 dl room
  7. Peper
  8. Zout
  9. Eventueel in boter gebakken croutons
  10. Bereiding:
  11. Smelt op zacht vuur 50 gr van de boter in een pan, roer de bloem eronder en blijf met een houten lepel constant roeren
  12. Voeg zout toe
  13. Doe er, als de massa homogeen is, beetje bij beetje, onder voortdurend roeren het bier bij
  14. Laat alles op zacht vuur ┬▒ 30 minuten zachtjes pruttelen
  15. Doe de eierdooiers en de room in de soepterrine, voeg 50 gr zachte boter toe en maak dit mengsel op smaak met peper uit de molen
  16. Voeg vlak voor het opdienen de biersoep aan het ei/roommengsel toe
  17. Roer alles goed door elkaar en serveer de soep met in boter gebakken croutons
Theoke_1