bonte ovenschotel

10 30 3 5
Aantal personen:
  • 1 kg prei
  • 500 gr roma tomaten
  • 400 gr gekookte ham in blok
  • 2 rookworsten
  • 200 gr gemalen emmentaler
  • 200 ml room
  • 500 gr broccoli
  • 500 gr aardappelen
  • peper en zout
  1. een pot water op het vuur zetten met een snuifje zout
  2. de prei schoonmaken in de lengte doorsnijden en grondig onder stromend water spoelen
  3. in kleine halve ringen snijden
  4. in het kokende water doen en 4 min laten koken
  5. afgieten en goed laten uitlekken
  6. 2 De aardappelen schillen en in kleine blokjes verdelen eveneens koken ( een kleine 12 min )
  7. af gieten en laten afkoelen dan zijn deze steviger om te verwerken
  8. 3 de broccoli in roosjes verdelen en afkoken in een kippebouillon
  9. ongeveer een 10 tal minuten
  10. afgieten en laten afkoelen
  11. 4 de gekookte ham en de rookworst in kleine blokjes snijden
  12. 5 de tomaten in 2 snijden de steelaanzetten verwijderen
  13. en in kleine blokjes verdelen
  14. 6 in een grote pot de prei, de tomaten,de ham, rookworst goed onderelkaar mengen
  15. dan de aardappelen de gemalen emmentaler en de room en voorzichtig mengen anders gaan de aardappelen stuk
  16. goed kruiden met peper en zout
  17. 7 verdelen oven vier ovenborden en met de broccoliroosjes in het midden een hartje schikken
  18. 8 langs de broccoli nog eens paseren met de pepermolen
  19. 9 in een koude oven plaatsen
  20. De oven opzetten op 220°C en bakken ongeveer 45 min
  21. goudgeel gratineren
bosmans e