Bonito can aceitunas y alcaparras (witte tonijn met olijven en kappertjes)

10 180 4 5
Aantal personen:
  • 4 moten verse witte tonijn à 200 gr
  • 1,25 dl witte wijn
  • 2 el sherryazijn
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm
  • 6 zwarte-peperkorrels
  • zout
  • 1 dl olijfolie
  • 1 grote ui, in dunne ringen
  • 200 gr ontpitte olijven, in plakjes
  • 1 el kappertjes
  • peper
  • olie voor het invetten
  • 1,25 dl water
  1. Spoel de moten af en dep ze droog. Roer witte wijn en azijn door elkaar en voeg knoflook, laurier, tijm, peper en wat zout toe. Leg de vis dan 1-2 uur in deze marinade.
  2. Haal de moten uit de marinade en laat ze goed uitlekken. Haal het laurierblad en de takjes tijm uit de marinade. Verhit de olijfolie en fruit de uien glazig. Giet de marinade en 1,25 dl water erbij en voeg de olijven en de kappertjes toe. Laat de saus iets inkoken en breng hem op smaak met zout en peper. Leg de tonijn in een met olie ingevette ovenschaal en schep de saus erover. Zet de schaal in de voorverwarmde oven van 200 °C en bak de vis in ca. 20 minuten gaar. Serveer de tonijn in de schaal.
circe1202