Bonensoep

10 60 1 5
Aantal personen:
  1. Ingrediƫnten:
  2. 2 1/2 liter bouillon
  3. 3 grote aardappelen
  4. 250 gr witte of bruine gedroogde bonen
  5. 3 uien
  6. 2 preien
  7. 50 gr vetstof
  8. 1 selderij
  9. Peper
  10. Zout
  11. Bonenkruid (takje of een mespunt)
  12. 2 sneden doorregen spek
  13. Bereiding:
  14. Zet de bonen met ruim koud water 24 uren in de week
  15. Reinig de aardappelen en de ui en snijd ze in stukken
  16. Reinig de selderij en de prei, was ze en snijd ze in stukken
  17. Verhit de vetstof en fruit hierin de prei, de selderij en de ui
  18. Laat de geweekte bonen koken met het weekwater
  19. Voeg eventueel nog water bij
  20. Voeg dan de gefruite groenten, de aardappelen, de bouillon en de kruiden toe en kook alles gaar
  21. Pureer de soep en laat haar nog even doorkoken
  22. Snijd het spek in kleine stukjes en bak ze
  23. Voeg voor het opdienen het gebakken spek bij de soep
Theoke_1