Bonenschotel met gehaktballetjes

8 50 0 5
Aantal personen:
  • 300 gr witte bonen (blik)
  • 300 gr kikkererwten (blik)
  • 1 grote ui, fijn gesnipperd
  • 5 teentjes knoflook, gepeld
  • 5 el olijfolie
  • 2 el tomatenpuree
  • 750 ml vleesbouillon (of water met 3 blokjes)
  • peper&zout (pezo)
  • VOOR DE GEHAKTBALLETJES:
  • 350 gr lamsgehakt (mag ook ander)
  • 2 eieren
  • 150 gr paneermeel
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 5 blaadjes salie, fijngehakt
  1. Meng het gehakt met de eieren, het paneermeel en de gehakte kruiden.
  2. Meng met de handen alles goed onder mekaar, maak er niet al te grote balletjes van.
  3. Spoel de bonen en kikkererwten en laat goed uitlekken.
  4. Fruit de gehakte ui glazig in 3 el olijfolie en voeg er de hele knoflookteentjes aan toe, stoof kort mee. Doe er de tomatenpuree bij en meng. Giet er de bouillon bij en breng aan de kook, laat 5 minuten koken. Voeg er de witte bonen en kikkirerwten aan toe en laat op een zacht vuur verder sudderen.
  5. Bak de gehaktballetjes in 2 el olijfolie op een hoog vuur rondom bruin.
  6. Doe ze bij de soep en laat nog 3 à 4 minuten sudderen tot de balletjes gaar zijn.
  7. Kruid alles met pezo.
  8. Dien op met rijst.
Victor S.