Bolognesesaus

37 120 4 5
Aantal personen:
  • 400 gr gemengd gehakt (vers indien u saus wil invriezen)
  • 2 grote blikken tomatenblokjes
  • 500 gr gezeefde tomaten (brik)
  • 1 grote ajuin, fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesnipperd
  • 2 wortelen,geschild en in heel fijne blokjes
  • 2 kl gedroogde oregano
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 blaadjes lavas (maggikruid) fijn gesnipperd
  • 1 klontje suiker
  • olijfolie
  • peper&zout (pezo)
  1. Verhit in een kookpot met dikke bodem de olijfolie.
  2. Voeg ui en look toe, laat even glazig worden.
  3. Voeg het gehakt toe en bak dit onder voortdurend roeren met een houten lepel goed aan, zorg dat het niet samen kleeft, moet rul zijn en zeker niet(s) meer rauw.
  4. Goed kruiden met pezo.
  5. Overgiet met de tomatenblokjes en de gezeefde tomaten.
  6. Voeg ongeveer 2 koffielepels oregano toe en de wortelblokjes, meng alles goed door mekaar en laat aan de kook komen.
  7. Zet het vuur heel laag en doe er de takjes tijm, rozemarijn, suiker en de snippers lavas bij.
  8. Laat ongeveer 1 uur 30 heel heel lichtjes pruttelen.
  9. Haal de takjes tijm en rozemarijn uit de saus en smaak verder af met pezo en misschien nog een lepeltje suiker.
  10. U kunt er ook in fijne blokjes gesneden paprika aan toevoegen, samen met de wortel.
Victor S.