bolognaise saus

12 45 3 5
Aantal personen:
  • 1 grote ui
  • 500 g gehakt
  • 1 blokje groentebouillon
  • 400 g tomatenvlees ( uit blik )
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 rode ui
  • 4 teentjes look
  • 1 el verse rozenmarijn
  • 100 g gedroogde tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 scheutje olijfolie
  • 100 g verse basilicum
  1. Doe de rode ui, paprika na het kuisen en in stukken gesneden in een cutter.
  2. Doe er de look rozemarijn basilicum gedroogde tomaten er bij en verder cutteren tot een pasta.
  3. Doe er de olijfolie bij.
  4. De ui fijn snipperen goedbruin stoven, gehakt toevoegen los bakken bestrooien met 2 el bloem even verder bakken bouillonblokje en tomatenvlees toevoegen
  5. Giet er een betje water bij doe er de pasta va ngroenten erbij en de balsamico azij
  6. Laat een half uurtje pruttelen
  7. Idien u de saus iet genoeg gekleurd vid eventueel een klein blikje tomatenpuree toevoegen
chrisje75