Bollito misto alla Piemontese (hutsepot van kalfstong)

1 150 0 5
Aantal personen:
  • 1 kalfstong min.1 uur geweekt in koud gezouten water
  • 1 hoevekip
  • 4 varkensworsten
  • 1 kalfsschenkel
  • varkenspoten (facultatief)
  • 4 wortelen
  • 6 takken bleekselder
  • 1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterseliestengels)
  • 2 grote uien met 2 kruidnagels elk
  • 4 grote aardappelen geschild en doormidden gesneden
  • peper van de molen
  • zout
  • mosterd om erbij te serveren
  • - Salsa Verde -
  • 1 busseltje platte peterselie geplukt
  • 2 el kappertjes
  • 1 teentje knoflook
  • 6 ansjovisfilets
  • 1 sneetje wit brood
  • 2 dl olijfolie
  • 1 el rode wijnazijn
  1. Spoel de kalfstong goed af en zet ze op in koud gezouten water, gaar de kalfstong in ongeveer 1 uur en pel ze, bewaar de kalfstong in het kookvocht.
  2. Breng eeb grote pot lichtgezouten water aan de kook, voeg de grof gesneden wortel, selder en kuirdentuiltje toe en breng het geheel aan de kook.
  3. Voeg de kalfsschenkel toe en laat dit ongeveer een uur zachtjes sudderen net onder het kookpunt.
  4. Voeg nu de kip toe en laat het geheel nog 30 minuten zachtjes verder sudderen, doe de aardappelen erbij.
  5. Voeg tot slot de varkensworsten toe en laat 15 minuten zachtjes sudderen. Verwarm de kalfstong mee in de bouillon en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  6. Bereid de salsa verde. Mix alle ingrediƫnten behalve de olie in een bleder en veog de olie geleidelijk toe om een mooie emulsie te bekomen.
  7. Serveer de bollito misto met de salsa verde.
stey