Bollito misto alla Piemontese (hutsepot met kalfstong)

0 75 0 5
Aantal personen:
  • 1 kalfstong min.1 uur geweekt in koud gezouten water
  • 1 hoevekip
  • 4 varkensworsten
  • 1 kalfsschenkel
  • varkenspoten (facultatief)
  • 4 wortelen
  • 6 takken bleekselder
  • 2 grote uien met telkens 2 kruidnagels
  • 1 kruidentuiltje (tijm,laurier, peterseliestengels)
  • 4 grote aardappelen doormidden gesneden
  • peper van de molen
  • zout
  • mostarda di cremona om erbij te serveren (italiaanse speciaalzaak)
  • salsa verde
  • 1 busseltje platte peterselie geplukt
  • 2 el kappertjes
  • 1 teentje knoflook
  • 6 ansjovisfilets
  • 1 sneetje wit brood
  • 2 dl olijfolie
  • 1 el rode wijnazijn
  1. Spoel de kalfstong goed af en zet ze op in koud gezouten water, gaar de kalfstong in ongeveer 1 uur en pel ze, bewaar de kalfstong in het kookvocht.
  2. Breng een grote pot lichtgezouten water aan de kook, voeg de grof gesneden wortel, selder en het kruidentuiltje toe en breng het eheel aan de kook.
  3. Voeg de kalfsschenkel toe en laat dit ongeveer een uur zachtjes sudderen, doe de aardappelen erbij.
  4. Voeg tot slot nog de varkensworsten toe en laat nog 15 minuten zachtjes sudderen. Verwarm de kalfstong mee in de bouillon en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  5. Bereid de salsa verde. Mix alle opgegeven ingrediƫnten behalve de olie in een blender en veog de olie geleidelijk aan toe om een mooie emulsie te bekomen.
  6. Serveer de bollito misto met de salsa verde.
stey