Bokkenpootjes

0 50 5 5
Aantal personen:
  • 5 eiwitten
  • 250 g suiker
  • 200 g amandelpoeder
  • amandelschilfers
  • 150 g gesmolten chocolade
  • creme au beurre
  1. Klop de eiwitten los en voeg er geleidelijk aan 100g suiker toe.
  2. Klop de eiwitten verder op tot een stevig schuim en spatel de resterende 150g suiker onder
  3. Spatal de amandelpoeder onder.
  4. Beleg de bakplaat met bakpapier en doe het beslag in een spuitzak.
  5. Spuit het beslag in balken van 5cm lang en 2à3cm breed en bestrooi dit met amandelschilfers.
  6. Bak 15à20 minuten af op 180°C.
  7. Laat de bokkenpootjes afkoelen op een rooster gedurende 15 minuten.
  8. Spuit op elk koekje creme au beurre en leg er een ander koekje op. Dompel de uiteinden van de koekjes in wat gesmolten chocolade.
MarieVanslambrouck
Meer inspiratie

BelgischDessertNagerecht