Bok & Burger

5 30 4 5
Aantal personen:
  • 600 gram half om half gehakt
  • 1 sjalot
  • 1 ei
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 teentje Knoflook
  • 4 rode uien
  • 1 flinke klont boter
  • 3 eetlepels Bruine bastersuiker
  • 3 eetlepels Balsamicoazijn
  • 1 theelepel 5 kruiden poeder
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 4 stuks hamburgerbroodjes
  • rucola sla
  • 4 plakjes Gruyere kaas
  1. Verwarm de oven op 180 graden. Meng in een kom het gehakt, knoflook(geperst), fijngesneden sjalot, ei en kaneel. Vorm van het gehakt 4 hamburgers en gril ze kort in de pan. Leg de hamburgers in een ovenschaal en zet apart.
  2. Voor de uien compote:
  3. snijd de uien fijn en stoof ze in 20 minuten zacht in een hapjespan met de boter, basterdsuiker, balsamicoazijn en 5 kruiden poeder. Voeg tussentijds water toe als het mengsel te droog wordt.
  4. afwerking:
  5. Beleg de burgers met een plakje gruyère en zet in de over tot de kaas is gesmolten. Bak in een koekenpan de ontbijtspek krokant. Snijd de hamburgerbroodjes open en beleg de onderkant van het broodje achtereenvolgens met: rucola sla, ontbijtspek, de hamburger en de uien compote.
  6. heerlijk in combinatie met Jopen bokbier.
datahaag