Boeuf stroganoff

14 20 4 5
Aantal personen:
  • 600 gr bief van de haas
  • 1 el bloem
  • 1 mespunt paprikapoeder en cayenne peper
  • 2,5 el zonnebloem olie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teen knoflook gesnipperd
  • 250 gr (kastanje) champignons in plakjes
  • 2,5 el cognac
  • 150 ml rundvlees bouillon
  • 150 ml crème fraîche
  • 2 el versgehakte peterselie
  • zout en versgemalen zwarte peper
  1. Snijd het vlees in dunne reepjes.
  2. Meng de bloem met de cayennepeper en paprikapoeder
  3. Verhit de helft van de olie in de koekenpan en voeg de ui en de knoflook toe
  4. Fruit beide al roerend op een laag vuur tot de ui zacht wordt
  5. Voeg de champignons toe en roerbak alles 1 a 2 minuten op een hoog vuur
  6. Doe de inhoud, inclusief vocht, in een schaal
  7. Bereidingswijze
  8. Veeg de pan schoon en verhit de overige olie
  9. Bedek het vlees met de bloem en bak het goed bruin
  10. (mogelijk in verschillende kleinere porties)
  11. Doe het champignonsmengsel weer bij het vlees
  12. Voeg de cognac toe en laat alles even doorkoken tot de cognac grotendeels is verdampt
  13. Schenk de bouillon erbij en breng op smaak met zout en peper
  14. Kook alles 10-15 minuten tot het vlees zacht is en de saus is ingedikt
  15. Roer de crème fraîche erdoor en strooi de peterselie erover. Serveer direct.
  16. Serveertips
  17. Heerlijk met zacht gekookte rijst en een eenvoudige salade.
Love to Cook