Boeuf stroganoff

4 200 0 5
Aantal personen:
  • 600 gr rib/runderlappen,in kleine stukken
  • 50 gr boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 250 gr champignons, in vieren
  • 1 prei, in ringen
  • 2 rode paprika's, in blokjes
  • 2 el paprikapoeder
  • 1/2 vleesbouillonblokje
  • 3 el wodka
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 el platte peterselie, fijngesneden
  1. - dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout
  2. - verhit de boter in een grote braadpan, bak het vleesin 3 min en neem uit de pan
  3. - fruit de ui en de knoflook 2 min, voeg de champignons, prei en paprika toe en bak 5 min
  4. - schep het vlees terug in de pan en roer het paprikapoeder erdoor
  5. - schenk heet water in de pan, tot het vlees net onder staat
  6. - voeg het bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook
  7. - draai het vuur laag en stoof met het deksel op de pan in 3 uur gaar
  8. - neem de pan van het vuur en breng op smaak met de wodka en de crème fraîche
  9. - bestrooi met de peterselie
  10. Lekker met rijst.
Lydievr