Boeuf Stroganoff

13 20 4 5
Aantal personen:
  • 800 gr runderfilet (ossehaas) in reepjes
  • 1 teentje knoflook fijngesnipperd
  • 3 sjalotten fijngesnipperd
  • 4 el wodka
  • 150 ml vleesbouillon
  • 250 gr champignons in plakjes
  • 2 kl geconcentreerde tomatenpuree
  • 2,5 dl room
  • solo, bakken en braden
  • peper&zout (pezo)
  • 4 takjes koriander of platte peterselie
  1. Stoof de look en sjalot glazig in een pan met solo. Haal uit de pan en hou apart.
  2. Bak het vlees in dezelfde pan met een klontje solo. Haal de pan van het vuur en flambeer met wodka, blus met de bouillon.
  3. Voeg er de champignons aan toe en laat ze even garen in de pan.
  4. Doe er de tomatenpuree, de gestoofde sjalotten en knoflook bij. Kruid met pezo.
  5. Werk af met room en eventueel een klontje hoeveboter.
  6. Serveer met rijst en versier met een takje koriander of platte peterselie.
Victor S.
Meer inspiratie

VleesHoofdgerechtHerfst