BOEUF STROGANOFF MET RIJST

13 45 5 5
Aantal personen:
  • 400 gr rijst
  • 650 gr biefstuk
  • 2 el bloem
  • 1 el paprikapoeder
  • 50 gr boter
  • 250 gr gekuiste champignons in schrijfjes
  • 3 uien fijngesnipperd
  • peper
  • zout
  • 1 potje geconcentreerde tomatenpuree
  • 250 ml room
  • 1 glas water
  • 4 wortelen in schijfjes
  • 1 groentenbouillonblokje
  • druppels tabasco
  • 1 scheut wodka
  1. Zet een kom op het vuur met licht gezouten water en kook hierin de wortelschijfjes gaar (ongeveer 20 min)
  2. Snij de biefstuk in reepjes.
  3. Meng de bloem met 1 el paprikapoeder en meng hierdoor de reepjes biefstuk.
  4. Verhit de boter (tot deze een lichtbruine kleur heeft) in een braadpan en roerbak hierin de reepjes biefstuk 10 min.
  5. Schep de reepjes biefstuk uit de braadpan en houd het vlees even apart.
  6. Doe de ajuin in de braadpan en fruit deze 5 min. Doe de champignons erbij en roerbak nog 5 min.
  7. Doe het vlees terug in de braadpan en overgiet met 1 glas water (kan ook iets meer zijn) + tomatenpuree + 1 verkruimeld groentebouillonblokje, een scheut wodka. Breng verder op smaak met peper en zout. Meng alles goed en laat de boeuf stroganoff 15 min stoven op een zacht vuurtje.
  8. Kook intussen de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking (15 min)
  9. Giet de wortelschijfjes af
  10. Voeg vervolgens aan de boeuf stroganoff de room toe en de wortelschijfjes en laat nog 5 min verder stoven.
  11. Dien de boeuf stroganoff op met rijst.
Monsterbaby