Boeuf Bourguignon

24 60 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • 4 wortelen
  • 6 jeneverbessen
  • 2 kruidnagels
  • 200 g kleine champignons
  • 600 g aardappelen
  • 8 el Solo Vloeibaar
  • 600 g rundstoofvlees
  • 250 g gerookte spekreepjes
  • 3 dl rode wijn
  • 2 Knorr Bouillonketeltje Vlees
  • tijm
  • 2 laurierblaadjes
  1. Pel en snipper de ui en de look. Schraap de wortelen en snijd ze in stukjes. Kneus de jeneverbessen en plet de kruidnagel grof. Wrijf de champignons schoon. Schil de aardappelen.
  2. Warm 4 eetlepels vloeibare margarine in een ruime pot en bak het vlees op heet vuur aan alle kanten aan. Haal het uit de pot , verminder het vuur en stoof er de ui en de look in met 2 eetlepels vloeibare margarine. Voeg de spekreepjes toe en laat 3 minuten mee garen.
  3. Voeg er het rundsvlees bij en giet er de wijn bij . Voeg er de wortelen, de 2 Bouillonketeltje, de tijm, de laurier, de jeneverbessen en de kruidnagel bij. Laat op zacht vuur, met een deksel op de pot, 35 minuten garen.
  4. Stoof ondertussen de champignons in 2 eetlepels vloeibare margarine aan en stoof de champignons tot alle kookvocht is verdampt.
  5. Voeg de champignons in de pot met het vlees toe en laat nog 20 minuten verder garen.
  6. Kook ondertussen de aardappelen gaar in water.
  7. Kruid met peper en zout en dien goed heet op met de aardappelen
Knorr
Meer inspiratie

FransVleesHoofdgerecht