Boeuf bourguignon

40 140 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 wortel
  • 2 uien
  • 6 sneden brood
  • 2 soeplepels Amora mosterd
  • 50 ml Solo Vloeibare margarine
  • 1.2 kg schouderstuk rund in blokjes gesneden
  • 1 fles rode Bourgondische wijn
  • 1 l kalfsfond
  • 1 takje tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • grof zout en versgemalen peper
  1. Verwarm de over voor op 170 °C. Maak alle groenten schoon.
  2. Ontpit de look, snijdt de wortel en uien in blokjes van ongeveer 1 centimeter.
  3. Besmeer (rijkelijk) de sneden brood met mosterd.
  4. Verwarm de margarine in een gietijzeren stoofpan.
  5. Terwijl de margarine smoort, voeg de stukjes schouderstuk toe en laat ze bruinen langs alle kanten. Haal de bruingekleurde stukjes er uit en bewaar ze in een slakom.
  6. Doe daarna de stukjes wortel en ui in de stoofpan en laat ze lichtjes kleuren. Doe de gekleurde groenten bij het vlees en ontvet de stoofpan (giet de overtollige margarine weg).
  7. Doe opnieuw het vlees en de groenten in de stoofpan, giet er de fles wijn bij en laat inkoken gedurende 4 tot 5 minuten. Voeg daarna de kalfsfond, de look en kruiden toe.
  8. Leg de sneden brood erbovenop, de mosterdzijde naar onder. Breng aan de kook, bedek het geheel en zet in de oven.
  9. Wanneer het vlees gaar is, doe je alles in een slakom en bedek die om het warm te houden.
  10. Klop de saus, het brood zal de saus doen dikken, laat ze door een vergiet lopen voor een gladde saus of dien zo op, indien u houdt van een ruwere saus.
  11. Giet de afgewerkte saus over het vlees, en dien op met mosterd.
Amora
Meer inspiratie

FransVleesHoofdgerecht