Boeuf Bourguignon

18 40 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg rundstoofvlees
  • 1 st prei
  • 2 grote wortelen
  • 1 st ui
  • 2 witte selderstengels
  • 150 gr champignons
  • 4 sneetjes (0.5cm) breydelspek
  • 20-tal st zilveruitjes
  • 3 à 4 eetl bloem
  • 1.5 l water
  • 1.5 l rode wijn
  • 1 beetje runderbouillon
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  1. Snijd het vlees in stukken van 4 op 4 cm. • Marineer het vlees in de wijn samen met de fijngesneden prei, de wortelen, de selder, de ui, de tijm en de laurier. • Laat deze bereiding één nacht rusten. • Haal alles door een vergiet en bewaar het vocht van de marinade. • Bak het vlees in een beetje Alpro soya Bakken & Braden tot het aan alle kanten mooi bruin is en voeg er vervolgens het spek in reepjes aan toe. • Strooi er de bloem overheen en blus het met water en de wijn van de marinade tot het geheel mooi ondergedompeld is. • Voeg er vervolgens de PH Runderbouillon aan toe. • Laat het geheel gedurende ongeveer 2 uur garen. • Versnijd de champignons in 4 stukjes en voeg ze samen met de zilveruitjes na 1 ½ uur toe aan het vlees. • Serveer met puree en strooi er een beetje fijngehakte peterselie overheen.
hildeke3105