Boeuf bourguignon

19 150 0 5
Aantal personen:
  • 700 gr runderlappen in grove dobbelstenen
  • 2 el bloem
  • 25 gr boter
  • 250 gr gerookte spekblokjes
  • 2 gesnipperde uien
  • 1 teen fijngesneden knoflook
  • 500 ml krachtige rode wijn
  • 1 bakje kastanjechampignons (250g)
  • 1 wortel (in stukken)
  • 2 laurierblaadjes
  1. - schep het rundvlees om met de bloem, zout en peper naar smaak
  2. - verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de spekblokjes zacht uit tot ze lichtbruin kleuren
  3. - schep ui en knoflook erbij, bak mee tot ze glazig zijn
  4. - schep het spek-uimengsel uit de pan
  5. - bak de blokjes rundvlees in het bakvet rondom bruin aan, doe het spek-uimengsel terug in de pan bij het rundvlees
  6. - schenk langs de rand van de pan de rode wijn erbij
  7. - doe de champignons, de wortel en de laurier bij het vlees in de pan en schep even om
  8. - breng heel zachtjes aan de kook en laat het vlees met de deksel op de pan 2 tot 2,5 uur zachtjes garen
  9. - breng nogmaals op smaak met peper en zout
  10. Lekker met aardappelpuree.
Lydievr