BOEUF BOURGUIGNON met puree van Broccoli

27 130 4 5
Aantal personen:
  • 1 kg runderstoofvlees
  • 200 g (diepvries) zilveruitjes
  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 250 g champignons in stukken
  • bakboter en olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el bloem
  • 2,5 dl runderbouillon
  • 2,5 dl rode wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 el bruine suiker
  • 2 el gedroogde oregano
  1. Snijd het stoofvlees eventueel nog in kleinere stukjes.
  2. Laat 1 el olijfolie en 1 el bakboter goed heet worden en bak hierin het vlees bruin (in porties, zodat de stoofpot niet te snel afkoelt, waardoor het vlees dan niet meer mooi kan dichtschroeien). Neem nadien al het vlees uit de pan.
  3. Voeg eventueel nog een beetje bakboter toe en stoof hierin de zilveruitjes, het gesneden bacon, de knoflook en de champignons een 5-tal minuten op een matig vuur, onder voortdurend roeren.
  4. Strooi bloem over de bereiding, roer en laat even meebakken (let op dat de bloem niet aanbrandt). Roer er langzaam de bouillon onder. Roer goed, zodat alle (eventuele) klonters van de bloem opgelost raken. Giet er rode wijn bij en breng aan de kook onder voortdurend roeren.
  5. Doe het vlees bij de bereiding en voeg laurier, oregano en suiker toe.
  6. Zet het vuur lager, dek alles af en laat ongeveer 2 uur zachtjes sudderen. Roer af en toe de bereiding even om.
  7. Dien op met puree van broccoli.
li5662