Boeuf Bourguignon met een twist

1 230 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg runder riblappen in grove stukken
  • 2 el bloem
  • 3 forse winterpenen in stukken of plakken
  • 2 el roomboter
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el Dijon mosterd
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 1 runderbouillonblokje
  • 2 el balsamicoazijn
  • 200 ml rode port
  • 100 gr zilveruitjes cocktailuitjes
  • peper en zout
  • 3 uien in halve ringen
  • 3 teen knoflook geperst
  1. Zorg ervoor , dat het vlees op kamertemperatuur is. Kruid met peper en zout uit de molen en wentel het vlees door de bloem. Bak het vlees rondom bruin in de boter met olie.
  2. Voeg de ui ringen, knoflook en wortel toe aan het vlees en laat dit een 5 tal minuutjes smoren.
  3. Voeg dan paprikapoeder, Dijonmosterd, laurierblaadjes ,tijm balsamicoazijn en het bouillonblokje toe en laat dit geheel een drietal minuten meebakken.
  4. Blus af met de 200 ml port. Voeg dan zoveel water toe, zodat alles net onder staat en laat dit onder af en toe eens roeren een 3 1/3 uur pruttelen op laag vuur met de deksel op de pan.
  5. Haal na de stooftijd het vlees even uit de pan om de saus op iets hoger vuur te laten indikken ( mocht dit nodig zijn). Vis de 3 laurierblaadjes eruit .
  6. Serveer het gerecht met vers knapperig brood, rijst, aardappelpuree of frietjes. En.....wat zoetzure cocktail uitjes over het stoofpotje over het bord.
  7. Dit is puur genieten van een klassiek gerecht met een twist . ( port in plaats van rode wijn)
Love to Cook
Meer inspiratie

FransVleesHoofdgerecht