Boeuf Bourguignon in een nieuw jasje.

7 45 0 5
Aantal personen:
  • 250 gr rosbief
  • 2 sjalotjes
  • 150 gr champignons
  • 40 gr boter
  • 50 gr magere gerookte spekblokjes
  • 10 zilveruitjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 el rijstebloem
  • 1 dl rode wijn
  • 1 dl vleesbouillon
  • peper en zout
  • 1 el verse gehakte tijm of 1 tl gedroogde
  • 1 laurierblad
  • 1 el maizena
  1. Snijd de rosbief in grote dobbelstenen.
  2. Pel en snipper de sjalotjes.
  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  4. Verhit de helft van de boter in de braadpan, bak hierin in ca. 2 minuten de spekblokjes en schep ze uit de pan.
  5. Bak de rosbiefblokjes 3 minuten in het bakvet en schep ze ook uit de pan.
  6. Voeg de rest van de boter toe en bak de champignons, de sjalotjes en de zilveruitjes even mee.
  7. Roer de tomatenpuree en daarna de rijstemeel erdoor.
  8. Bak zachtjes 2 minuten.
  9. Giet de wijn en de bouillon erbij en voeg peper, zout, tijm, laurier toe. Stoof dit zachtjes voor 5 minuten.
  10. Schep de spekblokjes en vleesblokjes erdoor en verwarm nog 15 minuten.
  11. Vermeng de maizena met een beetje water. Roer dit daarna door de saus totdat hij wat dikker wordt.
  12. Lekker met sperziebonen en rijst.
Love to Cook